Țara înapoi

România

M-am încrezut crezând că țara voastră, ceea moștenită de la buna și bunul, cu voi o duceți, în inima voastră, în ființa voastră, cu voi, oriunde, mereu. Mă gândeam că voi, ca și mine, oriunde mergeți, vă simțiți împinși înainte de tot rodul cel bun al neamului nostru. M-am încrezut că ați ști unde îi locul neamului vostru între neamurile de pe ceriul cel sfânt al istoriei lumii.

Dar voi, cerșirăți la Poartă și Porți, așteptarăți la garduri și garde, trecurăți Dunări și Dunăre, incapabili de a cunoaște tăria care vă împinge înainte și vă cheamă, pururea, înapoi. Dacă după atâtea vremuri și vremi mai suntem aici, suntem pentru ca după atâtea vremuri și vremi să închegăm în juru-ne tot cheagul, tot neamul cel neasuprit și neocupat. Continuă lectura „Țara înapoi”

Cristi Borcea forever

Cristi Borcea

Văd că toți chibiții Interneților sunt preocupați de cotloanele mai primitoare sau nu prin care umblă Cristi Borcea. Cei mai preocupați sunt ultrahipsterii din multinaționale și le înțeleg perfect motivele. În vreme ce ei nu au timp decât de ei în afara timpului de slujbăreală, Cristi Borcea este la polul opus: socializează prea mult și prea în profunzime. Continuă lectura „Cristi Borcea forever”

Cinci greșeli de evitat la Untold Festival 2016

Untold Festival Cluj

Dacă Untold Festival nu se va înscrie în deja celebra tradiție clujeană a festivalurilor cu o singură ediție și va mai avea loc și în 2016, după prima ediție din 2015, ar fi câteva lucruri care ar trebui îmbunătățite pentru o derulare mai bună a festivalului atât pentru clujeni cât și pentru cei veniți din altă parte la Untold: Continuă lectura „Cinci greșeli de evitat la Untold Festival 2016”

Manea penală: Marius Babanu și arăboaica sa minoră

Moto:
„Și totuși, se învârte și dă din buric!”
(Ali Leo Barosanu)

Nu am crezut niciodată că voi scrie despre manele pe acest blog, cu atât mai puțin despre o manea care are titlul „Arăboaica mea” și este cântată de un anume Marius Babanu. Însă am fost tras de mânecă pe Twitter și nu am putut rezista obișnuinței de a fi altfel. Cu toate acestea, nu vă așteptați la o analiză pe text a manelei cu pricina și nici la prea multă indignare îndreptată asupra unui grup etnic. Continuă lectura „Manea penală: Marius Babanu și arăboaica sa minoră”